Oudsbergen, Donderslag, Oudsberg of Broekstede? De kanshebbers zijn gekend en de verkiezingen zijn geopend op www.fusiemgo.be.

 

De volksjury van 46 inwoners, één jurylid zei op het laatste nippertje af, verzamelde op woensdag 22 maart in den Ichter. Onder begeleiding van Indra Dewitte slaagden zij erin om de lijst van 547 unieke inzendingen uit te dunnen tot een top vier. Dat gebeurde in verschillende stemrondes. Aangezien het verschil tussen de derde en vierde naam klein was, besliste de jury om vier in plaats van drie namen te selecteren.

Stem tot en met dinsdagmiddag 9 mei op uw favoriet. Iedereen die op 1 januari 2017 in Meeuwen-Gruitrode of Opglabbeek woonde en op dat moment ouder was dan 12 jaar, mag stemmen. Stemmen kan via www.fusiemgo.be, in de gemeentehuizen, in de bibliotheken en op een aantal activiteiten. Alle stemgerechtigden kunnen slechts één keer stemmen. Denk er dus goed over na, want u kunt uw stem nadien niet meer wijzigen.

  • Oudsbergen: Natuurgebied op de grens van beide gemeenten.
  • Donderslag: Oeroude plaatsnaam met een unieke betekenis en rijke geschiedenis.
  • Oudsberg: Natuurgebied op de grens van beide gemeenten.
  • Broekstede: Refereert naar de broeken in beide gemeenten. Stede verwijst naar meerdere woongemeenschappen samen.

Van 869 naar 4
Met 869 inzendingen voor de nieuwe gemeentenaam konden we gerust van een succes spreken. We verwijderden alle dubbele namen, waardoor er nog 547 verschillende namen overbleven. De volksjury toetste de voorgelegde namen aan een aantal voorwaarden. Nadat die voorwaarden waren toegepast, gingen de juryleden over tot de stemming. Na twee stemrondes duidden zij de vier beste namen aan.