Op paasmaandag 21 april zijn alle diensten van gemeente en OCMW gesloten. We wensen u alvast een vrolijk paasfeest.

Werd het huisvuil gisteren in uw straat nog niet opgehaald? Laat het dan nog even aan de straatkant staan, de ophaaldiensten proberen zo spoedig mogelijk langs te komen.

Het Noorden van Cambodja anno 2014. Een straatarme bevolking vecht er elke dag om te overleven. Zo ook Yin Boent, een vrouw van 56 die er in een klein huisje op het platteland woont. Vijf van haar zes kinderen heeft Yin Boent zien vertrekken naar de stad, omdat er op het platteland geen werk te vinden was en ze geen hoop hadden op een betere toekomst.  Samen met haar man en haar kind dat nog thuis is, probeert Yin te overleven van wat ze kunnen kweken en verkopen. Maar de markt is te ver om er te voet naartoe te gaan.

Samen 13 miljoen stappen zetten naar Brazilië, dat moet lukken. Van 16 mei tot 16 juni 2014 loopt een stappencompetitie tussen inwoners van verschillende Vlaamse gemeenten. In de aanloop naar het WK-voetbal in juni stapt ook onze gemeente gedurende 1 maand symbolisch richting Brazilië. De gemeentes zullen het tegen elkaar opnemen en dit in verhouding tot het aantal inwoners. Met 50 inwoners die gemiddeld elke dat 8.500 stappen zetten, zal Opglabbeek  op tijd aankomen om de eerste wedstrijd van de Rode Duivels te zien.

Op paasmaandag (21 april) vindt op het dorpsplein de jaarlijkse kunstmarkt plaats. Die is ondertussen toe aan haar vierde editie. Vele standhouders bieden hun mooiste werken aan in verschillende kunstvormen: keramiek, schilderijen, glaswerk, haakwerk, juwelen, etc. Door het uitgebreide aanbod is er voor ieder wat wils.

Op dinsdag 22 april wisselen sport- en gezondheidssessies elkaar af op deze seniorensportdag. Er staan tal van sportactiviteiten op het programma: kegelen, petanque, tennis, curling, dansen, netbal en nog veel meer.
Aanmelden kan vanaf 8.45 uur. De sportactiviteiten starten om 9.30 uur. We sluiten af in de cafeteria van de sporthal om 16.45 uur.

Via het gemeentelijke subsidie- en ondersteuningsreglement Noord-Zuid ontving missionaris Knoops een projectsubsidie van 800 euro voor de aankoop van een computer en toebehoren voor een lagere school in Bukavu.

Bedankbrief van missionaris Knoops

In de parochie Cimpunda, een achterstandswijk van Bukavu, leven vele arme gezinnen. Zij zijn naar de stad gevlucht omwille van de jarenlange gevechten tussen de rebellen en het Congolese leger.

Op zondag 25 mei 2014 is het verkiezingsdag. We kiezen dan 124 volksvertegenwoordigers voor het Vlaams Parlement, 150 volksvertegenwoordigers voor de Kamer en 21 Europese volksvertegenwoordigers. Bekijk hier meer informatie.

Abonneren op OPGLABBEEK.be RSS