Ruitertornooi t.v.v. MPI Ter Heide

Traditioneel richt de Landelijke rijvereniging Pegasus Houthalen driejaarlijks een ruitertornooi in ten voordele van het MPI Ter Heide zodanig dat de bewoners aan hypologie kunnen doen. Dit jaar gaat de wedstrijd door op het terrein langs de weg naar Meeuwen in Opglabbeek. Zeker is het dat we minsten 500 paarden kunnen verwelkomen, waarvan de ruiters en amazones hun beste beentje zullen ...

Wanneer

zondag 20 augustus 2017 van 08:00 tot 16:00

Waar

Terrein Weg naar Meeuwen
Weg naar Meeuwen, 3660 Opglabbeek

Omschrijving

Traditioneel richt de Landelijke rijvereniging Pegasus Houthalen driejaarlijks een ruitertornooi in ten voordele van het MPI Ter Heide zodanig dat de bewoners aan hypologie kunnen doen.
Dit jaar gaat de wedstrijd door op het terrein langs de weg naar Meeuwen in Opglabbeek.
Zeker is het dat we minsten 500 paarden kunnen verwelkomen, waarvan de ruiters en amazones hun beste beentje zullen naar voren schuiven om selectiepunten te vergaren om deel te nemen aan het provinciaal en nationaal kampioenschap.
Er zal worden gesprongen op 2 parcours, en dit vanaf 8 uur s’morgens. Op het hoofdparcours zal er de klasse Licht te zien zijn tot 12.30 uur, waarna er de officiële opening is met prijsuitreikingen, gevolgd door het springen van zwaar en als laatste midden.
Op het tweede parcours starten de beginnelingen en rond 14 uur is de klasse aspiranten aan de beurt.
De individuele dressuur start om 9 uur en dit in 20 verschillende ringen, ZZ Z2 Z1 M2 M1 L2 's voormiddags, in de namiddag komen L1 B2 en B1 aan de beurt. Ook heeft de LRV een speciale uitvoering van dressuur, namelijk de groepsdressuur, wat uniek is in België en omringende landen, het zijn de 8-tallen en 4-tallen.
Er zullen infostanden zijn van de LRV, Ter Heide, Paard centraal, enz. en een feesttent met versnaperingen.

Bron: UiTinVlaanderen.be