UITVERKOCHT - Seizoensopening: The Schmutz

The Schmutz scoorde in de jaren '80 hits met 'Straight from the Heart', 'Turn the Pages', 'Hold me' en de klassieker 'Love Games'. De band werd in 1981 opgericht door Guy Peeters en zijn jeugdvriend Jos Claessens, beiden uit Neeroeteren. Na enkele maanden was de band compleet met gitarist Jo Exelmans, bassist Johan Tyskens, toetsenist Carlo Peeters (broer van) en drummer Louis Teelen. De groep ...

Wanneer

vrijdag 22 september 2017 van 20:15 tot 20:15

Waar

Theaterkaffee
Kapelstraat 16, 3660 Opglabbeek

Prijs

€ 9 (Basistarief: 9,00 €; abo: 5,00 €; vvk: 7,00 €)

Reservaties

Mail: uit@opglabbeek.be

Omschrijving

The Schmutz scoorde in de jaren '80 hits met 'Straight from the Heart', 'Turn the Pages', 'Hold me' en de klassieker 'Love Games'.

De band werd in 1981 opgericht door Guy Peeters en zijn jeugdvriend Jos Claessens, beiden uit Neeroeteren. Na enkele maanden was de band compleet met gitarist Jo Exelmans, bassist Johan Tyskens, toetsenist Carlo Peeters (broer van) en drummer Louis Teelen. De groep nam in 1982 deel aan Vakature, het amateurconcours van Breekend en Backstage Muziekmagazine. Ze wonnen met glans en daarbij viel vooral de Duran Duran-cover 'Girls on Film' en het eigen 'Life is a merry go round' op. De jury was unaniem: dit is een frisse, eigentijdse band met een heel eigen geluid en een ijzersterke podiumprésence.

De single 'Love Games' werd massaal opgepikt door de radio en groeide in no-time uit tot een Belgische hit. Het nummer schopte het ook tot in de hitparades van Nederland, Frankrijk en Spanje. De groep trok de baan op en werkte diverse tournees in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland af. 'Love Games' groeide ondertussen naar Belgische normen uit tot een monsterhit met meer dan 100.000 verkochte exemplaren.

Naast eigen hits mag je je ook verwachten aan covers van 80's klassiekers van OMD & Fine Young Cannibals .

Voor het vijfde jaar op rij openen we het cultuurseizoen met een kaffeeconcert. Wij nemen je graag mee back to the '80's. En passant vertellen wij je ook welk moois u de rest van het seizoen nog kunt verwachten en zijn er opnieuw mooie prijzen te winnen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

The Schmutz
Copyright: The Schmutz

Tags

openingsfeest2017, ,