Titel

Slow Pilot

Wanneer

Wanneer: 
01/02/2019 - 20:15
Prijs: 

€ 8,00 (abo), € 10,00 (vvk), € 12,00 (kassa)

Waar: 
den Ichter
Podium
'Gentle Intruder' een album vol hartverwarmende nummers.

Het debuut van Slow Pilot is allesbehalve een eerste kennismaking. De stem van frontman Pieter Peirsman klinkt waarschijnlijk bekend in de oren: sinds 2016 is hij de eerste mannelijke stem van Hooverphonic. Twee jaar eerder maakte hij zijn televisiedebuut in ‘De beste singer-songwriter van Vlaanderen’ op Vier, waarna hij op sleeptouw werd genomen door K’s Choice (radio 1-sessies) en Jef Neve (Café Corsari). Via Jef Neve kwam Pieter in contact met Jasper Maekelberg (Faces On TV, Warhaus) en hij werd ingelijfd als producer.

Het album Gentle Intruder is opgenomen in de Brusselse ICP-studio’s, het ideale decor voor de warme weemoed die in elk nummer naar binnen sluipt. Achteraf leende Pieter zestien strijkers uit het orkest van Hooverphonic en voegde deze met veel zorg toe aan een aantal nummers, waaronder titelnummer ‘Gentle Intruder’ dat ondertussen door Radio 1 werd opgepikt.

Slow Pilot heeft zijn tijd genomen voor dit debuut, en dat hoor je. De van nature energieke frontman werkte nauwgezet en geduldig elk nummer uit. Wars van trends of hypes ademt het album op die manier een tijdloos karakter uit. Er werd vakkundig aan elk nummer geschaafd, zonder daarbij alle splinters weg te halen. Zeker live kan het er stevig aan toe gaan.

Media

Slow Pilot - Gentle Intruder