1. Contactgegevens en openingsuren
  2. Route en parkeren
  3. Zaal huren
  4. Theaterkaffee
  5. Toegankelijkheid
  6. Sociaal tarief bij sommige vormingsactiviteiten
  7. Veelgestelde vragen
  8. Nieuwsbrief

1. Contactgegevens en openingsuren

den Ichter – Kapelstraat 16 - 3660 Opglabbeek

Ticketverkoop, inschrijvingen  en info via:
UiTbalie – Kapelstraat 10 - 3660 Opglabbeek
T 089/81 09 10
uit@opglabbeek.be

Ma: 9 – 12 uur, 13.30 uur – 21.00uur
Di, do & vr: 9 – 12 uur
Wo: 9 – 12 uur, 13.30 – 16 uur

Openingsuren juli en augustus:
Ma: 9 – 12 uur, 13.30 – 19 uur
Di, woe, do & vr: 9 – 12 uur

2. Route en parkeren

3. Zaal huren

Gemeenschapscentrum den Ichter beschikt over functionele ruimtes die je kan inhuren voor al je activiteiten. Lees hier de brochure. Voor meer informatie kan je terecht bij de UiTbalie via uit@opglabbeek.be of 089/81 09 10.

4. Theaterkaffee

In het Theaterkaffee kunt u terecht voor een lekker gerecht, een frisse pint en een leuke babbel. Het Theaterkaffee telt 68 zitplaatsen. In de zomer is er een gezellig terras met 40 stoelen. Meer info op www.theaterkaffee.be.
Organiseert u een activiteit in den Ichter dan bent u verplicht drank af te nemen bij het Theaterkaffee. Drank kan u online bestellen via www.opglabbeek.be/drankindenichter of neem contact op  met het Theaterkaffee via 089 25 90 44 of info@theaterkaffee.be.

5. Toegankelijkheid

Ringleiding:
Dankzij de ringleiding in den Ichter kunnen mensen met een hoorapparaat optimaal van onze activiteiten genieten. Slechthorenden kunnen op die manier luisteren in een onvervormde vorm, niet beïnvloed door de afstand tot de geluidsbron en zonder achtergrondgeluid. De ringleiding is beschikbaar voor al onze zittende voorstellingen (Ichterzaal). Bezoekers die hiervan gebruik wensen te maken, vermelden dit best bij reservatie. Wij voorzien de meest geschikte zitplaats.
Hoe werkt het? Zet uw hoorapparaat op de T-stand om gebruik te maken van deze service.

Begeleiderspas:
Het AGB is aangesloten bij het provinciebestuur als organisatie die de begeleiderspas aanvaardt. Een persoon met een handicap kan, onder bepaalde voorwaarden, bij het provinciebestuur een begeleiderspas aanvragen. Met die begeleiderspas kan zijn/ haar begeleider gratis deelnemen aan de geselecteerde activiteit van de aangesloten organisaties. Voor het programma van den Ichter betekent dit dat de begeleider bij alle podiumvoorstellingen van het AGB gratis binnen mag. Ga naar volgende webpagina voor meer informatie over de begeleiderspas, de voorwaarden en het aanvraagformulier: http://www.limburg.be/begeleiderspas

European disability card: 
Beschik je over een European disability card, dan kan je begeleider gratis deelnemen aan de geselecteerde activiteit van de aangesloten organisaties. Voor het programma van den Ichter betekent dit dat de begeleider bij alle podiumvoorstellingen van het AGB gratis binnen mag.
Ga naar volgende webpagina voor meer informatie over de European disability card, de voorwaarden en het aanvraagformulier: http://eudisabilitycard.be

Rolstoelgebruikers:
Gemeenschapscentrum den Ichter is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Rolstoelgebruikers die een podiumvoorstelling bijwonen vermelden dit best bij reservatie. Wij voorzien dan een toegankelijke zitplaats.

6. Sociaal tarief bij sommige vormingsactiviteiten

Vormingplus Limburg wil aan iedereen betaalbare prijzen aanbieden. Daarom hanteren we voor sommige vormingen twee tarieven:
- Standaardtarief
- Sociaal tarief

Is het standaardtarief echt te hoog voor u en hebt u een beperkt budget als werkzoekende, student of hebt u recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan betaalt u sociaal tarief. Hiervoor kunnen we eventueel wel bewijsstukken opvragen.

7. Veelgestelde vragen

 

Abonnement

De verkoop van abonnementen start op woensdag 6 juni om 9u via www.denichter.be. Vanaf 3 verschillende voorstellingen geniet je van een voordelige abonnementsprijs. De lezing van Jan Leyers werd niet opgenomen in het abonnement.

Familie en vrienden

Bestel je ook voor familie of vrienden? Dan is het aangewezen om de bestelling tegelijkertijd in te voeren. Als je klikt op de knop ‘klik hier om ook voor andere personen een abonnement te bestellen’ dan opent zich een nieuw reservatieformulier. Jullie zijn niet verplicht om allemaal dezelfde voorstellingen te reserveren. Per persoon kan je een aparte keuze maken, maar elke persoon moet minimaal 3 verschillende voorstellingen kiezen. Zitten jullie graag samen? Vink dan ‘JA’ aan bij de vraag: ‘Ik wil enkel tickets als de plaatsen naast elkaar zijn’.

Kan ik samenzitten?

Zit je graag samen met familie en vrienden? Bestel je abonnement dan tegelijkertijd en vink dan ‘JA’ aan bij de vraag: ‘Ik wil enkel tickets als de plaatsen naast elkaar zijn’.

Hoeveel kost een abonnement?

Een abonnement heeft geen vaste prijs maar is afhankelijk van de voorstellingen die je kiest.
bijvoorbeeld: Koop je een abonnement voor de voorstellingen:
- Dave Berry en De Bonanza's – 18,00€
- Klein Duimpje - 5,00€
- Slow Pilot - 8,00€
- Totale prijs abonnement: 31,00€

Moet ik onmiddellijk betalen?

Neen. Van zodra je reservatie verwerkt is ontvang je per e-mail een overschrijvingsformulier. Na betaling is je aankoop definitief. Je tickets worden nadien per post opgestuurd.

Hoe ontvang ik de tickets?

Na betaling van de tickets worden je tickets per post opgestuurd.

Doorheen het seizoen

Koop je in de loop van het seizoen nog kaarten voor een voorstelling die niet in je abonnement zit? Dan betaal je ook daar de geldende abonnementsprijs voor.

Losse tickets

Losse tickets kan je slechts aankopen vanaf woensdag 13 juni via:
- www.denichter.be
- aan de UiTbalie (Kapelstraat 10, Opglabbeek)
- 089 81 09 10.

Wachtlijsten

Bij uitverkochte voorstellingen wordt een wachtlijst aangelegd. Een plaats op de wachtlijst biedt geen garantie voor een ticket. Je wordt gecontacteerd van zodra er plaatsen beschikbaar zijn.