Wat

Op speelpleinwerking Deugniet staan enthousiaste animatoren klaar om de kinderen een leuke namiddag te bezorgen. Kinderen kunnen zelf kiezen wat ze willen doen, maar de animatoren voorzien ook altijd een leuke activiteit waar de ganse groep aan meedoet. We gaan voetballen, knutselen, in het bos spelen, honkballen, spelletjes spelen,…. alles wat de kinderen supercool vinden. Let op! Op het speelplein gaan we spelen, de kinderen gaan dus zeker en vast ook wel eens vuile kleren krijgen.

Speelpleinwerking Deugniet is een initiatief van de gemeente Opglabbeek. De coördinatie gebeurt door de jeugdmedewerker van het gemeentebestuur en de begeleiding door jongeren die zich vrijwillig inzetten voor de werking.

Voor wie?

Kinderen van 6 t.e.m. 12 jaar.

Hoe kan ik meedoen ?

Tijdens de kleine schoolvakantie moet je altijd op voorhand inschrijven. Enkele weken voor iedere schoolvakantie brengen we een brochure uit met alle activiteiten. Deze brochure krijgen de kinderen mee op school, maar u vindt ze ook op deze website of in het Troempeelke of het gemeentehuis.
Tijdens de zomervakantie moet u niet op voorhand inschrijven. Zes weken lang kan uw kind op dinsdag, woensdag en donderdag naar de speelpleinwerking komen. U betaalt dan ter plekke 2,50 euro voor een namiddag speelplezier.

Voor enkele grote activiteiten tijdens de zomervakantie moet u wel op voorhand inschrijven. Meestal doen we enkele uitstappen en workshops.

Opgelet! Als u inschrijft voor een activiteit, moet u die ook betalen. Als uw kind toch niet kan deelnemen aan de activiteit, kunnen we enkel terugbetalen onder volgende voorwaarden:

  • Er staat iemand op de wachtlijst die uw vrijgekomen plaats kan innemen.
  • U hebt een doktersattest

Foto’s

Tijdens de activiteiten maken we foto’s van de kinderen. Deze worden op Facebook geplaatst en ze kunnen gebruikt worden in publicaties van het gemeentebestuur (bv. de Blik of de seizoensbrochure). Als u wenst dat de foto’s van uw kinderen niet op facebook verschijnen of gebruikt worden in onze publicaties, gelieve dit op voorhand duidelijk te melden.

Meer info?

Meer info? Neem contact op met Yves van de jeugddienst via het nummer 089/810 914 of yves.janssen@opglabbeek.be.

Animatoren

Een speelpleinwerking is niets zonder een geweldige animatorenploeg. Ben je 16 jaar of ouder en wil je tijdens de schoolvakantie graag activiteiten met kinderen begeleiden? Word dan animator van ons speelplein! Samen met de jeugddienst en een toffe ploeg jonge animatoren bezorg je een bende speelse kinderen een supercoole vakantie.

Als animator bepaal je mee het aanbod dat we voorzien voor de kinderen, je helpt met de voorbereidingen, je animeert de kinderen tijdens de werking en je helpt achteraf mee met opruimen en evalueren. We verwachten ook dat je een animatorencursus gaat volgen, dit is een zeer plezante cursus waar je op een speelse manier alle kneepjes van het animatorvak zal leren. Wil je eerst een aantal keren komen proeven van het “animator zijn” alvorens de cursus te volgen? Geen probleem, we doen alles op jouw tempo. (Deze cursus wordt volledig betaald door het gemeentebestuur.)

Bedrag

Afhankelijk van de activiteit

Vrije speelpleindagen tijdens de zomervakantie: 2,50 euro

Downloads

Contact

Kapelstraat 10
3660 Opglabbeek

Tel.: 089 81 09 10